Спортният министър Красен Кралев излезе пред Министерския съвет и коментира прехвърлянето на акциите на Левски. По-рано днес собственикът на „сините“ – Васил Божков, реши да джироса акциите на Бойко Борисов, но министърът на младежта и спорта заяви, че премиерът не приема акциите.

„Бойко Борисов отказа акциите на Левски. Няма никакво право и основание да притежава акциите на футболен клуб. Те се прехвърлят, когато и двете страни са дали съгласие. Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори“, заяви Красен Кралев.

Припомняме, че известният журналист Сашо Диков влезе в ролята на куриер с акциите на Левски. Той ги връчва на премиера Бойко Борисов от досегашния собственик Васил Божков.

„Акциите на Левски ги взех преди 20 минути пред „Александър Невски“. Предаде ми ги човек, който е натоварен с тази задача“, обяви известният журналист.

„Поех ангажимента от „Нове“. Вчера в 13.32 часа ми се обади г-н Божков, от Дубай. Бях точно в края на разходка на Витоша. Помоли ме аз да го направя. Понеже сме патриоти, се съгласих. Не знам как стоят нещата юридически. Нося документите. От Спас Русев са прехвърлени на Христо Йовов. След това на Божков. Сега се джиросват към премиера“, каза Диков.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви