107 новозаразени в Бургас
107 новозаразени в Бургас

Съобщеният нов случай днес за Бургас е на медицинска сестра от инфекциозно отделение на УМБАЛ. Тя е под домашно лечение в дома си в град Средец. Има 5 контактни лица от семейството си, с които живеят заедно. Взети им са проби за ПСР изследване.

Днес изписват двама оздравели пациенти от същото отделение, след като са дали отрицателни проби.

През последното денонощие са регистрирани 23 нови случая, с което общата бройка стана 2004, съобщиха от НОЩ.

Активност има в 10 области. 9 от новите случаи са в София, от които трима за приети на лечение във ВМА, двама в Инфекциозна болница, един Втора градска и двама амбулаторни. В Ямбол има 4 нови случая, Плевен и Благоевград – по два, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен и Хасково – по един.

Новината за нов заболял медик идва в деня на медицинските сестри.

Той се отбелязва от 1974 г. Инициативата е на Международния съвет на медицинските сестри (ICN). Датата е определена според рождената дата на Флорънс Найтингейл(1820 – 1910).

„Английската медицинска сестра Флоранс Найтингейл организира отряд санитарки да оказват помощ на ранените по време на Кримската война. Тя създава и разработва първата система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания. Пише и няколко книги, които по-късно са използвани като учебници по здравни грижи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви