Заразените с коронавирус у нас минаха 2000. През последното денонощие са регистрирани 23 нови случая, с което общата бройка стана 2004, съобщиха от НОЩ.

Активност има в 10 области. 9 от новите случаи са в София, от които трима за приети на лечение във ВМА, двама в Инфекциозна болница, един Втора градска и двама амбулаторни. В Ямбол има 4 нови случая, Плевен и Благоевград – по два, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Сливен и Хасково – по един.

Съобщеният нов случай днес за Бургас е на медицинска сестра от инфекциозно отделение на УМБАЛ. Тя е под домашно лечение в дома си в град Средец. Има 5 контактни лица от семейството си, с които живеят заедно. Взети им са проби за ПСР изследване.

„В резултат на проведена проверка се установи, че новоресистрирано лице,съобщено към 17 ч., вчера, не е на територията на област Смолян, поради което тя е извадена от списъка на активните области за последните 24 часа с новорегистриран случай”, уточни Доц. Димо Димов.

4-годишно дете също е сред новите случаи на заболели. То е хоспитализирано в столичната Инфекциозна болница.

Новите случаи на заболелите медици са четири – лекар и три медицински сестри. Два от случаите са в Плевен, по един има в Бургас и Пазарджик.

Нови 15 са излекуваните у нас. Един от пациентите, дали две отрицателни проби, е бил във ВМА, четири от „Пирогов”, амбулаторните случаи на излекувани от столицата са четири, Кюстендил и Смолян – по един.

Починалите са 93, няма промяна спрямо 17 часа вчера. Мъж на 53 г. от Ямбол, който е бил с развита двустранна пневмония, и меж на 78 г. в столичната болница „Св. Анна”, който е от дома за стари хора в град Кула и бил с придружаващи заболявания. Средната смъртност на заболелите от коронавирус и нас е 66, г.

На болнично лечение са 368 пациенти с коронавирус. От тях 50 са в интензивно отделение.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 − three =