Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°

Българите попадат сред нациите с най-ниска степен на паническо притеснение от COVID-19. Повечето хора в страната се надяват, че цялата ситуация около коронавируса ще трае общо 3-4 месеца. Българите повече се притесняват от икономическите последици. Така Марчела Абрашева, социолог, обобщи резултатите от проучване на Kantar TNS пред БНР.

Марчела Абрашева е регионален директор на световната социологическа група, която от края на март на всеки две седмици, провежда мониторинг в над 50 страни по стандартни въпроси и се опитва да хване настроенията на хората по няколко теми.

Според нея колкото повече хората виждат знаци, че се възстановява нормалността, толкова повече се засилва и усещането, че всичко това ще е кратко и поражда желание за бързо възстановяване.

Марчела Абрашева допълни: „Икономиката – това сме всички ние. Как да се научим да живеем в този нов етап е единият от факторите, наред с помощите и мерките, които ще задвижат икономиката… Въпрос не само на взаимодействие на държава и бизнес, но и на всички нас“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

sixteen − fifteen =