Плажът на Златна рибка
Зоната с чадърите е доста голяма

Ще разрешим само за това лято допълнителната търговска площ, т.е. заведенията и масите на плажа, да бъде до 4%. Това ще се направи с цел да се спазват изискванията за разстояние между масите, стана ясно от изказване на министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии.

„Плажовете ще бъдат изцяло готови да посрещат посетители, спазвайки всички ограничения и изисквания“, каза Ангелкова, цитирана от „Монитор“.

Министерството приготвя мобилно приложение, с което туристите да знаят каква е заетостта на даден плаж и какво може да се очаква на него.

Министърът на туризма увери, че цените и шезлонзите ще са минимум наполовина по-евтини. „Почти всички концесионери са се съгласили, че трябва да намалят цените на чадърите и шезлонгите“, каза Ангелкова.  Тя обаче отказа да се ангажира с конкретни цени, за да няма спекулация, и допълни, че е по-добре да се изчака.

„Очаквам и да бъдат с много по-атрактивни цени, и на места да има безплатни плажни принадлежности”, завърши ресорният министър.

Предвижда се възмоножност за ваучери за туризъм. Те обаче все още се обсъждат с Министерство на финансите, за да се уточни кои са целевите групи и на каква стойност да са те. Ангелкова изрази надежда тези ваучери да обхванат този летен сезон 2020 г.

Чартърните полети и организираният туризъм да се подпомагат, гласи друго предложение в помощ на сектора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви