Нови десет български граждани не са били недопуснати да влязат на територията на Франция. Групата сезонни работници е пристигнала на 7 май на летище „Шарл де Гол“. Настанени са в административен център за чужденци и им се предоставя храна и вода, съобщиха от външното ни министерство.

Нашенците са разговаряли с консула ни в Париж Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела разговори с техни роднини, обяснила е какви са изискванията на френските власти за влизане в страната.

На 9 май има полет до България, с който българските граждани могат да се върнат в страната ни, при наличие на места и съгласие от тяхна страна, уточняват от МВнР

Припомняме, че по-рано през седмицата 73-ма сънародници също бяха блокирани на летище „Шарл де Гол“, но вчера те бяха върнати у нас. Групата отнове беше тръгнала на гурбет.

Външно препоръчва да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително. Българските консули и дипломати не могат да отменят вашата карантина, наложена в чужда държава. Не можем и да осигури вашето придвижване, ако то е забранено със заповед, закон, декрет или друг нормативен акт в приемащата държава, допълват от ведомството.

От 08.04.2020 г. Френската република разрешава влизане в страната само на чужденци, които имат постоянно местожителство във Франция, което изключва сезонните работници. Тази информация е поместена както на сайта на министерството в рубриката „Коронавирусът-какво да правим“, така и в рубриката Съобщения на Ситуационен център относно Франция, така и на сайта на българското посолство във Франция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty − 14 =