Недоволство от разширяване на синята зона в обхвата на улиците „Княз Борис I“, „Гладстон“, „Цариградска“ и „Княгиня Мария Луиза“ изразяват жители от к-с „Възраждане“.

Припомняме, този район е най-новият, в койтоот броени дни действа платеното паркиране. Той е гъсто населен и тук места за паркиране няма дори и без синя зона.

Хората са недоволни от това, че не е направено обществено обсъждане за разширяване на синята зона. „Държим да ви информираме, че районът е жилищен, не е административен и търговски“, пишат в писмо до кмета и ОбС гражданите. По тази причина те не смятат за целесъобразно съществуването на платена зона за паркиране. „Платените места в периметъра на синята зона ще бъдат крайно недостатъчни, предвид това, че всяка жилищна сграда има минимум по 10 апартамента, с минимум по един автомобил, което не би постигнало нужния баланс“, описват реалността хората.

Идеята е не да се ограничи, а да се обосовят зони за паркиране, които да облекчат и дадат възможност за поемане на повече МПС, казват още те. Гражданите отбелязват, че в този периметър има „достатъчно свободни общински петна, които с минимум средства общината може да оформи като свободни паркозони“. Това са аргументите на бургазлии за прекратяване изграждането на синята зона.

Обръща се внимание и на това, че към момента зоната е така разчертана, че се запушват гаражи, затруднява се влизането в тях, поставени са знаци, които объркват пътната обстановка, защото си противоречат един с друг. Това създава хаос в движението и предпоставка за ПТП.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Не е вярно, искаме да има синя зона. Това го пишат хора които работят в центъра и идват сутрин да паркират тук.

  2. Моите възрастни родители живеят на Мария Луиза. Когато идвам да ги виждам и често им нося храна и покупки, ще трябва да си плащам синя зона и да не мога да си позволя да оставам по-дълго време, което определено ме притеснява.

  3. Брей , левче на час , голяма загуба , аз също живея на Мария Луиза и искам синя зона , защото ми омръзна от такива скръндзи искащи да паркират на аванта ,всички работещи в района с кола пристигат , еми има градски транспорт

  4. Как да не искаме синя зона!!! Положението значително се промени още от ден първи! Омръзна ни да ползват комплекса за паркинг! ИСКАМЕ синя зона!

  5. ИСКАМЕ синя зона!!! Положението се промени още от първия ден на функциониране на синята зона! Омръзна ни да ползват комплекса за паркинг!!!

  6. Живея на ул.Дебелт 11 .От сутрин до вечер паркират автомобили чиито собственици посещават Клоп.пазар.Паркират работещи в района.Живеещите тук рядко имат шанс да паркират до дома си.Напълно подкрепям решението на общината да има синя зона .

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви