Туристи
Туристите се страхуват от коронавируса

Законопроект за намаляване на таксите за концесия на морските плажове ще бъде внесен от НФСБ, обяви лидерът на по-малкия коалиционен партньор Валери Симеонов в ефира на Нова ТВ.

С промените ще се цели намаляване на загубите на концесионерите за това, че ще предоставят безплатните чадъри на летовниците тази година.

„С 50% по-ниски такси е нашето предложение, като то е на база това, че средните приходи от плажни принадлежности е 30%. Така концесионерите ще бъдат компенсирани за намалените цени на чадъри и шезлонги“, заяви Симеонов.

По думите му въпросът за намаляване на ДДС е изчерпан:

„ние разбираме логиката на ГЕРБ, когато няма единство и съгласие, не може да бъде наложено едностранно. Причината е, че каквато и да е промяна в ставката на ДДС ще повлече верига от искания“.

Удължава се правото за строителството с 1 месец, защото има места където не са завършени обектите, а реално туристи няма. Дори да става въпрос за 10 обекта, като няма туристи няма на кого да се пречи, коментира лидерът на НФСБ.

Относно искането на оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, лидерът на НФСБ заяви, че сега не е моментът за водене на вътрешни войни.

По темата за ваучерите, Симеонов заяви, че има обединение като се предвижда чрез талоните или купоните да се даде възможност на хората да почиват от една страна, а от друга да се подпомогнат хотелиерите в условията на криза. Предвижда се още да се дават и талони за учениците в размер на 100 лева.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 4 =