Коалиционният съвет единодушно подкрепи предложението на Валери Симеонов от вчера за намаляване с един месец на забранителния период за строителство по морето.

Така дейностите ще могат да се извършват до 15 юни, а не до 15 май, како е всяка година. Мярката ще е в сила само тази година,

а мотивите към прилагането ѝ са свързани с необходимостта да се подкрепи строителния сектор, стана ясно по време на брифинга след коалиционния съвет днес.

От думите на вицепремиера Томислав Дончев стана ясно, че строителството е много важен сектор за излизане от кризата, защото много хора работят там. „Има теми, по които безспорно постигнахме единодушие и една от тях е строителството. Ограничения в средствата за строителство няма да има. Напротив, ако имаме възможност, даже ще ги увеличим“, каза той.

Важни инфраструктурни проекти, като отсечката на автомагистрала „Хемус“ в посока Ботевград- Монтана-Видин, тунелът под Шипка, както и строежът на пътя в северната част на Бургас, продължават. „Продължава работата и по виадуктите, ускорява се работата по язовирите“, разказа Валери Симеонов за днешното разбирателство между коалиционните партньори.

Що се отнася до искането на Камарата на строителите да се возъбнови програмата за саниране, няма консенсус по темата. Валери Симеонов е категоричен, че тя трябва да е с доплащане от желаещите в рамките на 30%.

Какво решиха още партньорите – ТУК

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =