Ръст в търсенето на къщи с двор в близост до София, Пловдив, Варна и Бургас, отчитат от онлайн платформата с обяви за имоти imoti.net.

Интерес за потребителите представляват както големи и луксозни къщи, така и парцели с малки и стари сгради, годни за обитаване. Сред критериите на купувачите е къщата да не се нуждае от основен ремонт.

„Това показва, че интересът е продиктуван от извънредната ситуация, в която се намираме. Купувачите искат да открият имот, в който веднага да могат да се нанесат“, уточняват от imoti.net.

В първата онлайн платформа с обяви за имоти се предлага подробно описание на жилища, с богата галерия и виртуални огледи в цялата страна, публикувани както от агенции за недвижими имоти, така и от физически лица.

Освен към къщи около големите градове потребителите на Imoti.net проявяват интерес и към къщи и апартаменти в селища с минерални води, по Черноморието и планинските райони.

Средните цени на къщи около Витоша са около 1300 евро на кв.м, докато по селата в София област варират в диапазона 250-450 евро за кв.м; в областите Бургас и Варна – между 600 и 800 евро на кв.м; в област Пловдив – между 300 и 500 евро на кв.м.

„Дали и кога този интерес ще се превърне в сделки, предстои да разберем съвсем скоро. Но практиката показва, че когато сделките в определен район и за определен тип имот се превърнат в тенденция, там цените започват да растат“, уточнява Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви