Азиатска блогърка създава нестандартен метод за гримиране, който гарантирано създава безупречна матова кожа без недостатъци.

А за да се гримираш с Джамсу се нуждаеш от вода, за да нанесеш грима си. („Джамсу“ в груб превод ознчава „потапяне“.)

► Първо, подготви кожата си: нанеси праймер, ако е необходимо и коректор, и/или обичайната основа – както действаш по принцип. Когато постигнеш желания ефект, тоест си готова цялостно с основата – не бързай да преминаваш към грима на очите, веждите и устните. Тук е моментът, в който трябва да приложиш Джамсу.

►Второ, изсипи в шепата си малко количество бебешка пудра. След това закрий лицето си с длани и с леки движения, като едва докосваш кожата си, разнеси пудрата върху лицето. Остави пудрата на дебел слой и не се тревожи, че на места няма да е полепнала достатъчно добре. Това означава, че си действала правилно.

След тези две стъпки идва най-тънкият момент: напълни студена вода в купа, или в мивката, и постави лицето си в нея за около 30 секунди. Ако ти е неприятно да потопиш лицето си в студена вода, спокойно можеш да замениш тази процедура, като обилно напръскаш цялото си лице с вода.

Когато минат 30-те секунди, сложи кърпа на гърдите си, така че да не намокриш дрехата си, но в никакъв случай не подсушавай лицето си! Остави го да изсъхне така, както е!

Странният метод за потапяне на лицето във водата е с цел да се постигне надеждното фиксиране на основата на грима, така че да си сигурна, че до края на деня няма да помръдне. Няма да има размазване, разтичане, появяване на отблясък в Т-зоната и т.н. Лицето ти ще бъде в безупречен вид през целия ден.

Когато кожата вече изсъхне, можеш да преминеш към завършването на цялостния си грим – нанасяне на сенки, спирала, руж, червило и т.н.

Единственото, за което трябва да внимаваш, е количеството пудра, което използваш – това трябва да се определи от вида на кожата ти. За мазна – е необходимо повече, за суха – по-малко.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви