Смехът е най-доброто лекарство в тежка ситуация – и точно тази гледна точка поддържат авторите на известното комедийно шоу Saturday Night Live.

Дори пандемията не стана повод за прекратяване на работата на тази програма: през миналата седмица, след четириседмично прекъсване, предаването отново е на екран. Водещият на шоуто беше излекувалият се от коронавирус Том Ханкс.

Но в ефира се появи друга звезда: Брад Пит взе участие в забавен скеч, посветен на доктор Антъни Фаучи, който консултира президента Доналд Тръмп по въпросите за Covid-19.

Специално за новата си роля Пит облече костюм, а също сложи очила и побеляла перука. Изявлението му беше посветено на фриволното служене с фактите, с които стана известен в последно време президентът на САЩ.

Именно с тях доктор Фаучи започна речта си:

„Днес ще се опитам да ви обясня какво имаше предвид нашият президент. И помнете, че трябва да останете безпристрастни.“

След тези думи последваха серия изказвания на Тръмп, всяко от които Пит (вече безпристрастно) коментира:

Ваксината ще се появи „относително скоро“. Относително спрямо историята на Земята? Тогава тя ще се появи съвсем скоро. Но ако сте казали, че ще отидете на гости на приятел относително скоро, а се появите на прага му след половин година, той сигурно няма да е на себе си от гняв.

Но за някои изказвания на Тръмп, Пит не намери думи. Като за тези, че коронавирусът може да се лекува с инжекции с дезинфектант, като белина или спирт.

Няколко лекари от световни здравни организации вече се изказаха, че подобни съвети са много опасни. Доктор Фаучи от скеча също не беше трогнат от подобни здравни съвети и закри очите си с ръка: „Знам, че не трябва да докосвам лицето си, но това е извън силите ми.“

В края на клипа Брад Пит свали перуката и очилата си и благодари на истинския доктор Фаучи „за спокойствието и яснотата на мислите в това тревожно време“, а също изрази благодарността си към медицинските работници и към тези, които първи попаднаха под ударите на пандемията.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × three =