Кунчев поиска удължгаване на мерките
Кунчев поиска удължгаване на мерките

Доц. Ангел Кунчев обясни за възстановяването на профилактичните преглeди: „Два дни забавихме заповедта, за да се съобразим с общопрактикуващите лекари.

Решихме да разрешим профилактичните прегледи на лицата до 18 години, които имат имунизации и на по-късен етап това ще се случи и с възрастните.

Искаме да подхождаме най-напред към тези, които най-много имат нужда от помощ като хората с хронични заболявания и след това да са профилактичните прегледи“, каза той по време на брифинга на НОЩ.

Съобразихме се с поне 80% от техните предложения, най-вече за една флексибилност по отношение на имунизациите. Тъй като в листите на пациентите структурата е коренно различна. Има общопрактикуващи лекари с 2-3 деца, на които им трябват два часа, за да ги обхванат. А има и такива, които са почти педиатрични, при които са хиляди децата и им трябва повече време, уточни още Кунчев.

Припомняме, че със заповед на министър Кирил Ананиев от 21 април се възобновиха женските и детски консултации, както и плановият прием в лечебните заведения.

Поетапно бяха възобновени приемът и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност.

В сила обаче останаха забраните за свиждания в лечебните заведения, както и трансплантациите на органи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =