Основният въпрос, който един милиард хора си задават, е: откъде се появи коронавирусът КОВИД-19, който може да потопи цялата планета в съвсем нова реалност?

На този въпрос вече има отговор. Дава го сайтът pogled.info, цитирайки американския  сайт nature.com и руския regnum.ru

Ще започнем с това, кое е вирус.

Какво е вирус? Вирусът се състои от генетичен материал под формата на ДНК или РНК и протеиновата обвивка, която ги защитава. Вирусът не се размножава чрез деление, той се репликира, използвайки за тази цел клетките на организма, в който влиза. Вирусът вгражда своята ДНК в ДНК в клетката гостоприемник. В този случай клетката може да придобие нови качества или да умре.

Вирусът е паразит, който може да се размножава само вътре в други живи клетки. При условие, че вирусът и живата клетка си подхождат. Има много и различни вируси – някои използват човека за размножаване, други различни животни, растения, животни, гъби и бактерии. Има дори вируси, които се размножават само … във вируси.

Важно! Вирусите не се лекуват.

Вирусът не може да бъде унищожен с хапче, антибиотик. Цялото антивирусно лечение всъщност е повишаване на имунитета и борбата срещу последствията и неприятните симптоми на вирусната инфекция. Затова се шегуват – ако се лекуваш за грип, ще се възстановиш след седмица, ако ли не – след седем дни.

 Какво е коронавирус?

Това е семейство от вируси. Има много такива вируси. Те са познати отдавна. Има различни грипни вируси, има вируси на хепатит и има коронавируси. Някои от тях обаче засягат хора, а други животни.

Каква е особеността на коронавируса КОВИД-19, пандемията на който беше обявена от Световната здравна организация?

Особеността на този вирус е, че това е нов щам на коронавирус, който „внезапно“ от дивите животни (вероятно от прилепите) започва да се предава на хората и използва човешки клетки за своето възпроизвеждане.

Тоест, по-рано вирусът засяга само прилепи и изведнъж е успял да порази хората , след което епидемията започва. Тук е моментът да зададем основния въпрос: промяната в коронавируса и неговия „преход“ от прилепи към хора естествен процес ли е или това е резултат от съзнателна човешка дейност? Коронавирусът COVID-19 продукт ли е на съзнателна работа?

Има все повече информация, която да отговори положително на въпроса за изкуствения произход на вируса, превърнал света в един голям затвор. В същото време ще разчитаме на първичните източници, проверка и двойна проверка. Ето информацията в лентата на информационна агенция “РЕГНУМ”:

„Коронавирусът е създаден в Съединените щати през 2015 г. в Тайната лаборатория на Пентагона, армейския изследователски институт “Уолтър Рийд” във Форт Детрик.

„През 2015 г. в списание “Нейчър” беше публикувана статия, че лаборатория в американския Форт Детрик провежда успешен експеримент за модифициране на коронавируса на китайски прилеп, който вече може да навлезе в човешки клетки без междинно животно-гостоприемник. И в същата статия е посочено, че авторите смятат подобни експерименти за изключително опасни”

Въпросът за естествения или изкуствения произход на коронавируса COVID-19 има няколко измерения.

Но във всеки случай въпросът „се появи сам“ или „беше създаден“ е основен. Вторият въпрос следва от първия и звучи така: ако са го създали, тогава защо? И третият въпрос е най-неудобен: ако е създаден, как тогава се оказва „на свобода?” Това използване на биологично оръжие случайно ли е или съзнателно?

Ние не вярваме на ничия дума, следователно, след като прочетохме информацията на “Регнум”, провеждаме допълнителни търсения и намираме статия от друг руски информационен ресурс. Любопитно е , че тя е написана 4, 5 години преди днешните събития (13 ноември 2015 г.) и се нарича

„Учените бяха уплашени от успешния експеримент за прекрояване на вирус на прилепите“.

Според същия сайт, първият случай на корона вирус е регистриран през 2012г. в Саудитска Арабия, а през 2015г. в Южна Корея има 183 случая на заразени. Предполага се, че първият пациент е донесъл вируса от Близкия Изток. 

Днешната версия за естествения произход на коронавируса COVID-19 ни казва, че той е преминал към хората именно от прилепите в китайския град Ухан. Тези, които казват, че КОВИД-19 е създаден специално, казват същото – не е резултат от „еволюцията“ на коронавируса или някакви естествени причини, а резултат от системната работа на учените. И така, четем статията от 2015г.

„Успешният лабораторен експеримент за създаване на хибридна форма на коронавирус на прилеп, който може да зарази хората, породи страхове у учените с непредвидимите последици от изтичането на мутиралия вирус. За откритието и противоречията около него пише Nature News.

Американските биолози създават „химера“ от вируса на китайските подковоноси прилепи, известен като SHC014:

повърхностният му протеин се прехвърля на вируса на САРС , живеещ в белите дробове на експериментални мишки (за симулиране на човешка инфекция). Учените са доказали, че вирусът SHC014 вече има всички необходими инструменти, за да се свърже с ключов рецептор за човешките клетки. Експериментът потвърди хипотезата за възможността за пряко заразяване на човека с коронавируси от прилеп.

Други вирусолози обаче се съмняват, че заключението оправдава риска от експеримента:

учените са създали нов вирус, който се размножава идеално в човешките клетки.

Нещо повече, те са продължили своята работа дори след като през октомври 2014 г. правителството на САЩ въведе мораториум върху финансирането на изследвания за грипни вируси, САРС и МЕРС (но е направено изключение за проекта).

Авторите на изследването не са съгласни с тази позиция:

ако не беше експериментът, никой нямаше да знае за заплахата от вируса SHC014. Всички учени бяха убедени, че той не е в състояние да зарази хората и само опитът с трансплантацията показа, че вирусът на прилепа SHC014 вече е преодолял ключовите препятствия и се е научил как да прониква в клетките на човек.“

Оказва се, че работата по създаването на коронавируса, който може да се предава от прилепи на хора, наистина е била извършена от американски учени! И това е написано открито преди около 4, 5 години.

В материала се споменава западно научно издание, в което се твърди, че са публикувани статии за подобни изследвания. Ние ги търсим и намираме.

Ето оригиналните новини от 12 ноември 2015 г. от англоезичния ресурс Nature.com, които предизвикаха дебат по темата „възможно ли е да се провеждат подобни експерименти“ и опасно ли е? Материалът се нарича „Инженерният вирус на прилепите придвижва дебата за рисковите изследвания“.

Тоест през 2015 г. наистина има подобно проучване и след публикуването на резултатите от него започна дискусия и възникна вълна от критики, чието значение през 2020 г. е много по-разбираемо. Рискът от разпространение на новия коронавирус е изключително висок!

И продължаваме по-нататък към информационните ресурси. На същия уебсайт Nature.com намираме подробна статия от 9 ноември 2015 г., в която американски учени говорят за работата си по изграждането на нов коронавирус „от прилепи до хора“.

Американските учени описват подробно, че нарочно са създали нов „вирус-химера“, който може да се предава от прилепи на хора, за да се проучи потенциалът за поява (тоест потенциал за заразяване с човека).

Тогава са изпитали ефективността на наличните имунотерапевтични средства. Така те директно пишат, че „за да се разширят тези данни, първичните култури на епитела на човешкия дихателен тракт са заразени и са показали надеждна репликация и на двата вируса“.

Да обобщим.

Фактът на работата на американски учени върху вирус, който подобно на две капки вода наподобява COVID-19, е очевиден.

Този факт дори не е скрит и официално е публикуван 4, 5 години преди пандемията на новия коронавирус.

Американските учени са работили за създаването на „вирус-химера“, дори след като американските власти са въвели мораториум върху подобна работа. Нищо не е известно на учените за някакво наказание.

След дискусия за опасностите от подобна работа също няма информация какво се е случило с техните резултати.

През декември 2019 г. в Китай започна епидемия, причинена от безпрецедентен досега коронавирус, наречен КОВИД-19.

В началото на 2020 г. тази епидемия се разпространи в целия свят и стана причина за реалното премахване на обичайния начин на живот на стотици милиони, ако не и милиарди, хора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four + four =