От 15 юни ще започне активната подготовка за летния сезон. Това обяви в сутрешния блок на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посъветва хората да не отменят резервациите си за юни, юли и август месец, но да изберат българското.

Планира се летният сезон да започне на 1 юли.

Ангелкова не разбира защо й се иска оставката, при положение, че не е нито преносител на коронавируса, нито тя го е пуснала. С общи усилия трябва да се обединим с туристическия бранш и да фокусираме вниманието на хората върху българските курорти. Призовавам да изберем българското, за да може с общи усилия да преодолеем кризата, призова Ангелкова.

„Дай боже да можем и по-рано да отидем на море и да се разхлабят мерките“, надява се тя. Може да се стигне до безплатни шезлонги и чадъри на плажа или заплащане срещу символична сума. Изработени са общи препоръки за туристите и в момента в диалог с бранша се прави организация на самата работа, обясни туристическият министър.

„Нашата врата е отворена за всички“, увери Ангелкова и посочи, че напрежението е огромно, защото секторът не функционира. Тя подкрепя всички балансирани искания, които могат да подпомогнат туризма да се възстанови.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + six =