По време на испекцията на строежа на магистрала „Хемус“ тази събота, премиерът Борисов обяви: „Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане.“

Пред медии след днешния парламентарен контрол стана ясно какво всъщност е имал предвид, а именно:

Обмисляме заповедите на Ананиев да са закон след 13 май. Много от мерките са в този Закон, и ако може НС да приеме Закон, който да включва само мерките – да махнем думата „извънредно положение“,

защото те и сега са най-меките мерки в Европа. Тоест, заповедите на здравния министър да бъдат легитимни със Закон и без извънредно положение, уточни премиерът.

„Искам още от днеска да паднат мерките и Закона за извънредното положение, но виждате другите държави – обикновено вървят с две седмици след нас, и накрая всички са около 12, около 9 май. Като дойде тази дата, ще видите какво пак ще направят“.

Парад на 6 май няма да има, ще участват само парашутните войски и авиацията и така ще бъде отбелязан празникът.

„Парад не може да има, как ще има парад на 6 май. Къде ще стоят хората? Това, което е говорено с Каракачанов е само за парашутните войски и авиацията. Правят едно движение, с което да честваме празника.

Дори в Русия махнаха парада, където по време на Втората световна война е имало парад“, даде пример той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви