Бургаските общински съветници още от гласуването на дневния ред започнаха със споровете си тази сутрин. Причина за това стана извънредната докладна записка, която бе входирана вчера късно следобед за одобряване на изменение на ПУП-ПРЗ за кв. 1, кв. 2 и кв. 10, в територията на лесопарк „Росенец“.

Владимир Павлов от ПП „Възраждане“, Живко Табаков от ДБГ и Живко Господинов от групата на БСП поискаха отлагане на докладната и преминаването й през комисии, заради няколко спорни според тях момента в нея. Председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова оправда спешността на докладната с това, че администрацията бърза, за да успее да кандидатства за грантово финансиране за изграждане на пречиствателна станция в Ченгене скеле.

Не се касае за канализация на рибарското селище, а за лицето Ахмед Демир Доган. Няма такива спешни срокове от един месец. Има много въпроси и неясноти. Този казус се дъвче от години. Искате да го приемем на тъмно ли? Трябва да има достъп до мястото, а не да се пази от НСО. Не мога да гласувам така докладна, която е входирана толкова набързо. Призовавам администрацията да си я оттегли„, каза Павлов.

„Извънредността е свързана с това, че ще се кандидатства за изграждане на пречиствателна станция в Ченгене скеле, която ще бъде 100% грантова“, отговори му проф. Турманова

Искаме докладната да бъде оттеглена от дневния ред. Личи си, че по нея е работено много, но ме притеснява това, че последните сесии обединяваме точки, които касаят леспарк „Росенец“ и те винаги влизат извънредни. Там сме направили повече инвестиции отколкото в други бургаски квартали„, сподели Живко Табаков.

От групата на БСП също поискаха докладната да отпадне.

Дайте да не бъдем мнителни, ако трябва няколко часа ще я обсъждаме. Ако не го приемем този ПУП, то ще изпуснем сроковете за кандидатстването. Ако я оттеглим, то ще страдат гражданите. Рибарското селище ще остане без канализация. Спрете с конспирациите. Няма нищо нередно в тази докладна„, даде контра на опозицията Бойчо Георгиев от ПП ГЕРБ.

Кметът Николов даде повече яснота по докладната и сподели, че в момента в Ченгене скеле няма отвеждане на отпадните води.

Намерихме програма в последния момент да изградим канализация и пречиствателна станция. От „Лукойл“ получихме писмо за преустройство на техните терени във връзка с нефтената база. Това са терените, за които става въпрос. Искаме да се внесе апликационна форма в МОСВ за финансиране за изграждане на пречиствателна станция и канализация в Ченгене скеле. Всички останали политически фантасмагории, като кой живее там, не ни засягат. Отдавна хората в Рибарското селище имат право на един нормален живот„, заяви кметът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − 8 =