Разходките в Морската градина и другите паркове в Бургас ще се осъществяват при следване на стрелки на входовете и изходите им. От вчера в общината се създава организация за обозначение за придвижването на граждани в парковете и градините, свързана с новата заповед на министъра на здравеопазването се регламентират определени часове за разхождане на граждани с малки деца в парковете и за собствениците на домашни любимци.

Стрелките ще са по примера на транспортната схема – при две стрелки значи алеята е широка и движението може да се осъществява в двете посоки, а при една стрелка – че алеята е еднопосочна.

Началникът на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР – Бургас комисар Неделчо Рачев поясни, че към този момента продължава поставяне на обозначения в парковете и градините. Гражданите трябва да спазват всички мерки за социална дистанция. По отношение посещението на плажните ивици, директорът на „Охранителна полиция“ посочи, че няма забрана за гражданите да се разхождат по тях, а на плажовете ще се следи всички онова, което е описано в часовите диапазони на заповедта.

„Навсякъде в Морската градина ще се постараем да има патрули. Засега хората са изпълнителни. Влизат в парковете в съответния часови диапазон. Смятам, че бързо ще се ориентират, особено след като направим обозначенията“ заяви ком. Рачев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви