Бургазлия, присъствал на един от последните големи футболни мачове в Европа, се е заразил с коронавирус, а покрай него семейството и близките му, когато се е прибрал. Това стана ясно на днешния брифинг на националния щаб за борба с COVID-19.
„В Сърбия забраняват за четири дни излизането изцяло от домовете. Ще кажете, че откритите пространства не са толкова опасни.

Да, но има два печални резултата от два футболни мача, които се знаят даже кои са. Оттам тръгнаха сериозни бумове. Не се интересувам от футбол, но заради работата ми сега се поинтересувах. Става дума за мач в Италия и един испански – с ясно проследими вериги, че чак стигнаха до България”, заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

След учудването на един от репортерите в залата, доц. д-р Ангел Кунчев поясни:

„Да, става дума за испански мач. Човек от Бургас, който присъства на него, се прибра в България, беше с положителен тест. Изследвахме и неговите контакти – и те бяха положителни”.

По-рано ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че генералният щаб и държавата все още не са разглеждали възможността за провеждане на спортни мероприятия. Той бе категоричен, че към днешна дата нито една страна не е разглеждала възможността за разхлабване на мерките, свързани с българския спорт.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen − twelve =