Българската федерация по тенис стартира нова кампания „Първи стъпки в тениса у дома“. Началото е днес, 27 април, на Facebook страницата на централата. Обучението е насочена към деца от 5 до 12 години, които никога досега не са имали досег до тенис ракета или корт.

В рамките на 4 седмици ще бъдат публикувани уроци за начинаещи от тенис треньори, които са доказани при работата си с деца в тази възрастова група. Всеки малчуган ще може да разбере от вкъщи основните елементи на спорта, да се движи и забавлява, както и да получи награди.

Децата ще бъдат запознати с правилната стойка, двигателна култура, термини и движения. Всеки следващ урок ще надгражда предишния и чрез разбираеми и весели упражнения те ще могат да навлязат постепенно в тениса. Ще има и седмични предизвикателства, които ще носят много награди.

Родителите ще могат да запишат и изпратят до БФТ /със задължителна декларация на kidsbgtennis@gmail.com/ видеоклипове как децата им повтарят урока, а като награда ще получат безплатен урок след края на извънредното положение в някой от десетките клубове в страната, които са част от кампанията. Единственото условие е децата, които се включват в инициативата, да не са картотекирани към тенис клубове.

Най-постоянните и най-атрактивните участници ще бъдат изненадани със специални награди, осигурени от партньора на кампанията.
До края на извънредното положение в България от понеделник до сряда ще бъдат изнасяни уроците, в четвъртък ще има предизвикателство към малчуганите, а в петък ще се проследява как децата правят и повтарят наученото вкъщи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви