Заповед
Кой и как влиза в страната, как се провеждат спортни прояви
В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието.

Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане.

Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ „Хемус“ в участъка между Белокопитово и Буховци, предаде „Фокус“.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И, въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

 

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви