Днес обществото ни е изправено пред значителна промяна в начина, по който потребяваме модата, но и в начина, по който възприемаме нашата роля в усилията за опазване на природата. Наскоро пандемията от вируса covid-19 предизвика рязко забавяне в световната икономика, подтиквайки мнозина да посочат промяната в околната среда след само няколко седмици социална изолация.

Дори вчерашните скептици започнаха да задават въпроси относно масовото производство в сектори като красота и мода, което очевидно има отрицателни последици за нашата околна среда.

Как международните компании могат да променят производствените си навици? Как потребителите могат да направят по-отговорен избор?

Междувременно някои от големите модни компании отдавна са наясно колко важни са действията им за бъдещето на нашата планета и – като пряко следствие – за бъдещето на нашите деца. Устойчивостта отдавна е мисия на големи имена на модната сцена като Tommy Hilfiger. Американската марка вече си е поставила амбициозни цели и е обединила усилия с партньорите в индустрията, за да спомогне промяната към по-устойчиво производство да става все по-достъпна за бизнеси и потребители.

И тя не е единствена!

 

eva.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви