Петата контрола на „Созопол“ завърши с реми
Петата контрола на „Созопол“ завърши с реми

УЕФА и Европейската асоциация на клубовете са стигнали до споразумение за краен срок, в който трябва да завършват националните първенства в Европа. Датата е 31 юли.

Ако до тогава някой шампионат не е приключил, той ще бъде прекратен

УЕФА ще предложи на 55-те страни-членки да не определят победители в турнирите за купите на съответните страни. Държавите обаче задължително трябва да изиграят в пълен формат своите първенства.

Според испанския „AS” Асоциацията на клубовете се е ангажирала с това да осигури, че първенствата ще завършат до края на юли. Това ще даде възможност на оставащите мачове от Шампионската лига и Лига Европа да се изиграят през август.

Когато първенството в някоя страна не бъде завършено, решението за крайното класиране и участниците в евротурнирите за следващия сезон ще бъде взимано от местната федерация.

УЕФА е решила да прехвърли тази отговорност на управниците на футбола в различните страни. Европейската футболна централа няма да използва коефициента на отборите за участие в евротурнирите, каквато информация се разпространи, а местните федерации ще определят свои критерии. Единственото, което УЕФА иска, е да са ясни евроучастниците на 31 юли.

Темата с приключването на първенствата и класиращите се за Европа през следващия сезон ще е акцент на следващата среща на европейската централа с представители на футболните федерации.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви