Архитектурното студио от Австралия представи проект за хотел във формата на усукана кула в долината на лозята Бароса, Южна Австралия. Наречен Seppeltsfield Tourist Accommodation, хотелът ще има 12 етажа и ще разполага със 70 стаи и мезонети с невероятна гледка към лозята.

Дизайнът е повлиян от изкуството да се правят бъчви за вино и по-специално от процеса на извиване на дъските

„Когато архитектурният дизайн е емоционално свързан със собствениците, той се превръща в емоционална форма на изкуство“, споделят от Intro Architecture.

Предизвикателството пред архитектите е било да разберат какво прави вината с марка Seppeltsfield толкова уникални и регион Бароса толкова красива част на Южна Австралия. За целта е трябвало да се запознаят със същността на процеса на създаване на вината Seppeltsfield и да отразят този процес в новата култова сграда.

Както екипът подчертава, философията на дизайна се е родила, докато са наблюдавали опитни майстори как огъват и нареждат дъбови дъски в култовата разпознаваема икона – бъчвата за вино.

Seppeltsfield Tourist Accommodation ще се превърне в световноизвестен символ на луксозните шестзвездни хотели. Очаква се да приеме първите си гости през 2022 година.

stroiteli.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви