Световната здравна организация (СЗО) поиска немислимото от европейската футболна централа (УЕФА) – да няма никакъв футбол чак до 2022 година

Идеята на организацията е това да важи за всякакъв вид спорт, но се е обърнала към УЕФА отделно поради плановете на футболната централа.

Това твърди италианското издание „Ла Република“, което допълва, че двете страни са провели конферентен разговор, на който се е споменало това. Според информацията – разговорът е продължил 3 часа и е бил доста разгорещен, като мнение са изказали авторитетни епидемиолози. Очаква се в четвъртък от УЕФА да излязат с официална информация след срещата на изпълнителния комитет.

Европейската футболна федерация постоянно работи по плана за възможно най-скорошно завръщане на футбола по европейските терени, като призовава всички свои държави-членки да довършат първенствата си, а не да ги прекратяват.

От СЗО са категорично против това и смятат за прибързани подобни действия. Организацията вярва, че така може да бъде отключена втора сериозна вълна на заразени с вируса и споделя, че е

най-добре футбол да има директно през 2022 година – над 1 година и половина след прекъсването му.

Така изглежда големият футболен форум, който трябваше да се състои през тази година – Европейското първенство по футбол, но бе отложен с 1 година напред, отново е заплашен.

Ще има повече яснота след вече споменатата среща на УЕФА в четвъртък

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви