Клип разпали страстите в съдебната власт само 24 часа, след като се появи в различни групи в социалните мрежи. Във видеото са заснети разголени момичета, които танцуват на фона на емблематични съдебни символи.

„Тази сграда не е просто едно здание в центъра на София. Тази сграда е символ на българското правосъдие“, каза адвокат Димитър Марковски.

Забавлението, което се е разиграло пред очите на Темида, е снимано на 16 февруари. В него активна роля има плеймейтката и модел Жанета Осипова.

„Ние сме хора от шоубизнеса, вършим неща, които са с цел забавление. По никакъв начин не ме притеснява визията ми, нито мястото, където снимахме клипа, защото все пак ние сме артисти и се превъплъщаваме в различни образи, в различни роли. Не смятам, че сме направили нещо лошо“, разказа моделът Жанета Осипова.

Кой е дал разрешението за снимки в Съдебната палата, каква е била сметката и знаел ли е председателят на Върховния касационен – съд Лозан Панов, какво ще се снима – засега на тези въпроси отговор няма. Пред NOVA от ВКС обясниха, че по случая все още тече проверка. От Висшия съдебен съвет обаче реагираха.

„Не е редно да се заснемат всякакви видове клипове без съответния ръководител да знае за тяхното съдържание и тяхното въздействие“, каза Боян Магдалинчев, представляващ ВСС.

„Нямам идея кой е допуснал това нещо да се случи“, каза адвокат Марковски.

Според продуцента на клипа, който е и самият изпълнител – Алек Сандър, Съдебната палата била ползвана за декор на банка.

„Никога не бях влизала в Съдебната палата. Хората не разбират, че всичко това, което правим, го правим за тях, за да внесем усмивка в ежедневието им особено в тези трудни, тежки времена“, каза Жанета Осипова.

„Недопустимо е! Нямам нищо против младите хора. Но да има разголени танцьорки, да има шмайзери, да има огнестрелни оръжия, които да се размятат и развяват в храма на българското правосъдие – считам, че това е естетично недопустимо и от морална гледна точка, съпоставено с това, че става въпрос за символа на българското правосъдие“, каза Марковски.

Проблем обаче има и другаде – в посланието на песента. Юристи се разгневиха, че се пее за легализация на марихуана точно в храма на Темида, където през годините са се гледали най-значимите процеси в старата и нова история на България.

„Съдържанието ми идва в повече. Има някакъв вътрешен конфликт, в който изпада този видеоклип с интересите на съдебната власт. Тук посланието е по-скоро за легализиране на наркотиците. Да не говоря за конкретната ситуация, която онзи ден навръх Великден се случи с журналиста Милен Цветков. Някак си действително не се връзва популяризирането на тази идея в един клип, сниман в Съдебната палата“, каза Боян Магдалинчев.

Видеото пресъздава животът на гангстери със скъпи и мощни коли. Обръща се внимание на освободени момичета, които танцуват около марихуана.

Клипът и снимките към него предизвикаха и проверка на Агенцията за закрила на детето. Причината – кадри на момченце, което в ръцете си държи пистолет, готово да стреля.

„Всичко стана толкова случайно и бързо, че чак не ми се вярва. Един приятел просто ми звънна да отида в студиото му, където бяха Juicy J и мениджърът му. Предложил им мой бийт и Juicy J толкова харесал звученето, че за няма и 5 минути записал своя куплет. Помислих си, че е някаква шега, но стигнахме и по-далеч. Когато се съгласи да снимаме видеоклип и дори обсъждахме турне и гостуване в България бях на седмото небе. И ето ни тук – на върха на моята музикална кариера, надявайки се това да е едно от много още мои постижения“.

Така музикантът Alek Sandar започва разказа си за незабравимата и епична за него среща с една от най-големите звезди на американската сцена – Джордан Майкъл Хюсън от Мемфис, известен като Juicy J.

„Juicy J смята, че песента ни Yerba има всичко, за да се превърне в международен хит. И макар да съм критичен към себе си, съм склонен да му вярвам, както са направили всички звезди, с които е работил“, казва Александър Николов, както е истинското име на изпълнителя.

Идеята за песента „Yerba“ се ражда през далечната 2014-та година.

„Приятели почнаха да се майтапят с мен, че това е песента, която така и никога няма да пусна, защото от толкова време я правя“, сподели Alek Sandar, добавяйки, че на няколко пъти променял аранжимента изцяло и записвал песента наново.

През 2019-та година, по време на записи в студио в Hollywood, LA, Juicy J чул нова версия на песента, продуцирана от групата Darko.

„Juicy J хареса песента толкова много, че буквално за два часа написа своята част. На същия ден записахме неговия куплет и така изведнъж Alek Sandar се сдоби с дуетен партньор в проекта“, разказа Джаред Лий Гослин от продуцентската група Darko, който e работил с най-големите имена в световната поп, латино и хип-хоп музика и има „Грами“ в дома си.

„След толкова години работа, накрая толкова бързо стана всичко, че дори не ми се вярваше“, казва Alek Sandar.

Съвсем очаквано и естествено Alek Sandаr добавя в биографията си и дълго обмисляния съвместен проект „Yerba“ с Juicy J, с който снима видеоклипа у нас – в София, и в Бевърли Хилс в САЩ.

 

„Тук снимахме първата част в емблематична сграда за България – Съдебната палата. Заради епидемията, Juicy не успя да се класира за тези снимки, но бе доста активен в САЩ, където довършихме клипа. Идеята е, че ние сме в една дигитално-футуристична банк YerBank и я обираме. Вкарахме един много забавен танц, който дойде от едно синче на милиардер, което се оказа случайно в студиото, в което записвахме. Когато чу песента Yerba, започна да се кълчи и решихме да си откраднем това движение, което скоро ще стане и интернет предизвикателство. Иначе вместо пари, с Juicy крадем извънземно растение, което ни „опушва“ така да се каже“, разказва за видеоклипа Alek Sandаr.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви