40 атлети и представители на спортни клубове се включиха във втория етап от кампанията за даряване на кръв за УМБАЛ Бургас. Тя се проведе в спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Като доброволци в кампанията днес се включиха Николай Тодоров и Костадин Джамбазов от ФК „Нефтохимик 1962″, Жулиен Парушев, Тодор Гочев, Стоян Мантаров, Георги Бъчваров, Валентин Пеев, Събин Попов, Константин Ралев и Росица Белчева от ФК“Черноморец 1919“ Бургас, Явор Ангелов и Иван Ангелов от Плувен клуб „Акулите“, Виолета Скочева и Николай Христов от Плувен клуб „Метропол“, Красимир Иванов и Петко Янков от Баскетболен клуб “ Делфин“,Таньо Христов от Баскетболен клуб “ Черноморец“,Стефан Георгиев, Иван Георгиев,Бойчо Бойчев и Мариян Футиджиев от Спортен клуб по борба “ Черноморец“, Невена Тонева от Клуб по спортна акробатика „Бургас“ , Клуб по тенис „Черноморец“, Димитър Вълчев, Иван Василев,Мария Евтимова,Недялко Типиков,Станимира Генчева, Гергана Бакалова,Димитър Велков, Анастас Стойков, Божидар Симеонов Лазов и Александър Якимов от Военен спортен клуб “ Атия – 2007″, както и военнослужещите от военно формирование 48940 и подчинените му формирования, членове на военен спортен клуб „ТРАНС-ЛОГИСТИК“ лейтенант Тодор Хранчев, редник Петър Петров, редник Димитър Стайков, редник Христо Асенов, редник Димо Дойчев и за командир на Военно формирование 48940 и началникът на щаба на Военно формирование 48940 майор Свилен Младенов.

Инициативата е на общинската администрация и Постоянната комисия по спорт към Общински съвет- Бургас. Тя стартира преди великденските празници. Целта на акцията е да се осигурят нужните количества за кръвния център, тъй като доброволци няма, заради епидемията от Covid-19.

В първият етап на кампанията се включиха спортисти и представители на спортните клубове: Плувен клуб „Бриз“, Волейболен клуб „Нефтохимик 2010“, клуб по борба „Бургас“, Женски футболен клуб- Бургас, състезатели по Централен полицейски клуб по карате джиу джицу и пожаро- приложен спорт , СК „Интер“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви