Постановлението на Министерски съвет за изплащане на компенсации 60/40 за запазване на заетостта беше разпространена от всички спортни организации и федерации до съответните председатели на клубове – членове. В списъка от икономическите дейности на нормативния акт, от 30 март 2020 г., са включени „Спортни и други дейности, свързани с развлечения и отдих”, както и „Поддържане на добро физическо състояние”.

От постановлението за подпомагане и компенсация по време на извънредното положение, могат да се възползват всички треньори с редовни трудови договори.

Както е известно, спортът е една от най-тежко засегнатите области от COVID-19 кризата и той продължава да е в нокдаун. От ситуацията страдат спортистите на всички нива, които се опитват в условията на изолация да поддържат що-годе някаква физическа форма. В неблагоприятно финансово положение обаче са техните треньори. Действителността е отчайваща най-вече за тези, в чиито семейства професията и на мъжа и на жената са свързани пряко със спорта.

Много от попадналите във финансовата хватка клубове са под угрозата да не просъществуват след 13 май, докогато е срокът на забраната за провеждане на тренировъчни занимания на територията на България.

Заради усложняващата се епидемична обстановка у нас, свързана с разпространението на COVID-19, първото извънредното положение в страната ни беше въведено от 13 март до 13 април.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви