Бургас ще е домакин на два тенис шампионата от зимния сезон
Бургас ще е домакин на два тенис шампионата от зимния сезон

Ръководството на Българска федерация по тенис е изработило три варианта за подновяване на подготовка на тенисистите във всички възрастови групи, подготвителни лагери и календар на турнирите.

План А описва връщане на корта след извънредното положение в средата на месец май, но по групи и при спазване на нужните лични и хигиенни мерки, след това организиране на лагери по възрастови групи и рестартиране на спортния календар с първи регионални турнири от средата на месец юни и изпълнението му до края на годината.

БФТ има и други два работни плана за действие при отмяна или продължаване на извънредното положение и съответстващите го карантинни мерки, адаптиране на спортния календар, също работа с клубове, състезатели и треньори.

БФТ е непрестанно в контакт с ITF и Tennis Europe, следи внимателно ситуацията и препоръките им. Централата е в готовност да подкрепи родните клубове, които имат желание да бъдат домакин на купи и турнири от календара на ITF и Tennis Europe до края на 2020 година.

Екипът на БФТ работи дистанционно и е разделен на две звена: административно-финансова дейност и оперативно-спортно/техническа дейност.

Работата е изцяло съобразена с решението на Народното събрание за удължаване на срока на извънредното положение в страната до 13 май 2020г., Заповед № РД-01-195/10.04.2020 г. на Министъра на здравеопазването и последвалата заповед № РД-09-327/11.04.2020 от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев за преустановяване на всякакъв вид спортни мероприятия и групови форми на дейност.

„Всички служители на БФТ и членовете на УС са на разположение да отговарят на запитванията на нашите членове посредством електронна поща или мобилен телефон, включително да провеждате виртуални срещи (видеоконферентни разговори, включително, но не само Skype, Google Hangout и други).

В седмицата след Великденските празници, за всички тенис клубове – членове на БФТ ще бъдат организирани серия от подобни виртуални срещи за запознаването им с изменения спортен календар за 2020 година и всички проекти и програми, които БФТ ще реализира в подкрепа на тениса и на своите членове през следващите седмици и месеци”, съобщиха от родната тенис централа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви