Много скоро изолацията ще  свърши и всички, които са имали празник по време на епидемията, ще поискат да си направят парти, дори и със закъснение. Това важи особено за децата, които не могат да пропускат нито един рожден ден като повод да се съберат с приятелите си и да се забавляват. Сега имате време да планирате всичко спокойно.

Независимо дали става въпрос за първия им рожден ден или четиринадесетият, организирането на партито на вашето дете възможно най-добре, е главна цел за всеки родител.

И така, каква е тайната? Как да организирате незабравимо детско парти, без да обявите фалит?

  1. Определяне на бюджет

Забавлението на партито за рождения ден е приоритет, така че не забравяйте да планирате точно колко искате да похарчите и да знаете колко ще струват всички тези екстри. Като контролирате стриктно бюджета, можете да се надявате да избегнете разходите, които изкарат извън строя баланса в семейните финанси.

  1. Списък с гости

Ще каните ли всички съученици на детето си или ще бъдат шест до десет от най-близките им приятели? Създавайки списък с гости в началото, можете да получите представа къде да направите празненството, колко ще струва и дали ще присъстват и възрастни.

  1. Място на провеждане

Партито вкъщи е евтино и весело, но след това ще трябва много да чистите и да подреждате. Ако имате банда помощници, по-млади братя и сестри, баби и дядовци, накарайте ги да ви помогнат да обслужвате гостите в градината.

Ако решите да наемете място като местен ресторант или детска зона за игра, това определено ще улесни заетостта ви и ще ви спести неприятностите при храненето на гладни деца. Имайте предвид обаче, наемането на място определено ще увеличи разходите.

  1. Торта

След като определите и темата на празненството, време е да вземете решение за тортата. Добре е да натоварите професионалист да се занимае с изработката ѝ, за да не разочаровате рожденика в последния момент.

  1. Забавления и игри

Клоуни, магьосници, диджеи, принцеси на Дисни, замъци –  Вариантите са безкрайни. Можете да наемете фирма за организиране на детски празненсива с аниматори.

Друг вариант е сами да планирате някои парти игри, с които да се забавляват децата.

  1. Хранене

Кетърингът за детско парти не е кой зане каква философия, но е от съществено значение. Все пак, не е необходимо да вадите луксозните сервизи за хранене. Ако организирате купона у дома, наблегнете на добър набор от сандвичи. Използвайте резачки за бисквити, за да направите забавни форми или обособете бюфет „Направи си сам сандвич“, като наредите там намазани рулца, сирене, шунка и нарязани краставички. По този начин вашите малки гости могат да изберат какво да похапнат.

Традиционните парти храни като мини колбаси, хляб, фигурки от моркови, мини пици, чипсове в купа, кубчета сирене и предварително нарязани плодове винаги се приемат добре. По отношение на сладките неща осигурете мини сладкиши, бисквити, шоколадови пурички. Колкото по-просто, толкова по-добре!

  1. Напитки

За успешното парти за рожден ден препоръчваме да избягвате газирани напитки. Много родители не понасят мисълта, че децата им ще имат проблеми с гърлото след като пият газирани напитки, така че е добре изберете нещо от рода на натуралните сокове и трапезна вода в индивидуални бутилки.

  1. Включете по-възрастните гости

Може да изглежда малко нахално, но нека всеки родител, който присъства с детето си, да разбере колко трудно може да бъде организирането на детско парти, затова ги включете в това, което се случва. Предупредете ги предварително, за да сте сигурни, че нямат нищо против да ви помагат. Някой може да  наблюдава детските игри или отговаря за палтата и якетата, да помага да отхвърлите още нещо от списъка си или да се грижи за всяко дете да получава комплект пласмасови прибори за хранене.

  1. Парти чантички

Подаръкът за дома си е част от магията на рожден ден и е доста лесно за осъществяване. Да, можете да си купите малки найлонови торбички и да ги напълните със сладкиши и пластмасови играчки, но ако имате време и търпение, бихте могли да направите своя собствена.

В нея можете да сложите фигурки за торта, домашно приготвени бисквитки или парче от тортата на рождения ден. Ако създаването на индивидуални подаръци с името на всяко дете няма да ви затрудни, то това ще е наистина сладък начин да им благодарите, че са дошли.

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви