„В дни като тези можем да се уповаваме само на вярата! И да се надяваме молитвите ни да бъдат чути! Ето защо избрах концертния запис на „Свети Георги“, чийто текст е актуален и днес „…Свети Георги тебе молим, с нас по пътя да вървиш. Свети Георги тебе молим, дай ни сила, с нашата орис, пак да се преборим…“, сподели Нина Николина.

„Свети Георги“, както и другите проекти на Нина Николина на музикалната, театрална сцена и в киното, в съвременен прочит, запечатват в кратки музикални форми уникалността на българския фолклор, който нашепва легенди, разказва традиции, помогнали да се съхраним до днес.

Песента „Свети Георги“ е с модерно звучене, микс от етно, джаз и класика.

Видеоклипът и аудиото на „Свети Георги“ са концертни записи от гр. Габрово, част от турнето на Нина Николина и Русенска Филхармония „Класика & Традиция“ 2019/2020 , което премина с успех, при пълни зали през градовете – Бяла, Русе, Варна, Кърджали, Хасково, Плевен и Габрово.

Турнето, с нови дати, с оркестрацията и под диригентската палка на Георги Милтиядов и със съдействието на Иван Кюркчиев – директор на Държавна опера Русе ще обявим допълнително.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви