На 13.04.т.г. около 11.30 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че в Борисовата градина има лица, неспазващи противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването – установени са мъж и жена, разхождащи две кучета, които не носели документи за самоличност и отказали да предоставят личните си данни за извършване на справка.

Впоследствие двамата отказали да изпълнят полицейските разпореждания, като при опит за задържане на мъжа, същият започнал да се съпротивлява яростно и да отправя обиди, закани и заплахи към полицейските служители. Това наложило използването на физическа сила и белезници.

След задържането на мъжа, жената отправила закани и заплахи и нанесла удар с крак по задната броня на служебния полицейски автомобил. Жената също е задържана, като по време на задържането нанесла няколко ритника в областта на краката на единия полицейски служител. За задържането й също са използвани физическа сила и белезници.

При отвеждането им в Първо Районно управление – Бургас, е констатирано, че мъжа е 29 годишен бургазлия, а жената – 23 годишна бургазлийка.

На двамата са наложени актове във връзка с неизпълнение на полицейско разпореждане и неспазване на противоепидемичните мерки. Задържани са с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.2 от НК.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви