Спортните хора в Бургас показаха, че са активни и извън спорта. За много кратко време над 12 клуба изявиха желание да се включат в кръводарителската акция, инициирана от община Бургас, в лицето на отдел „Спорт” и комисията по „Спорт, деца и младежки дейности“.

Както вече писа Burgasnews.com, заради ограничаването на контактите и изолацията в следствие на пандемията от коронавирус има драстичен спад на желаещите да дарят кръв в цялата страна, включително и в Бургас. Именно затова апел за включване към кръводарителската кампания на Центъра по трансфузионна хематология в морския град беше отправен към бургаския спорт.

Още в първите дни, след призива на общината, доброволци не липсват. Броят на записалите се към момента е над 45 души.

„Заявките буквално продължават да валят, като още много спортисти и председатели на клубове имат желанието да дарят кръв”, заяви за Burgasnews.com началник отдел „Спорт” Веселина Деведжиева.

„Има насрочена дата за кръводарителската акция – това е 16 април, четвъртък.

Похвално е, че броят на желаещите да се включат расте с всеки час. Невъзможно е обаче всички да дарят кръв в един ден, затова ще осигурим втора дата”, допълни още Деведжиева.

Готовност да станат кръводарители към момента са изявили от Централен Полицейски Карате и Джу Джуцу Клуб, Военен спортен клуб „ Атия – 2007”, които ще участват с най-многобройни групи – по 10 души, СК „ Пожарно приложен спорт Бургас“, волейболният шампион „Нефтохимик 2010”, футболният „Нефтохимик 1962”, плувните клубове „Акулите”, „Метропол”, „Черноморец”, „Бриз”, Клуб на спортиста. Записванията продължават.

Много от представителите на бургаския спорт изразиха съжаление пред медиата ни, че не могат да се включат в настоящата инициатива. Причината е, че като редовни кръводарители трябва да изчакат изтичането на шестмесечния период, за да дадат отново кръв.

Кръводарителската акцията на бургаския спорт ще се извършва в спортна зала „ Бойчо Брънзов“ на Велики четвъртък, 16-ти април, в часовете от 08:30 до 13:30 часа. Списъкът с имената ще бъде предоставен на място.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви