От днес до четвъртък включително, учениците преминават в облекчен режим на дистанционно обучение, съобщи БНР. Дневната им натовареност ще бъде от 2 до 4 часа. Сега учениците трябваше да са в пролетна ваканция, но заради пропуснатия учебен материал по време на двете грипни ваканции и обявеното извънредно положение срещу разпространението на COVID-19, децата и тийнеджърите ще се занимават с образователно-забавни дейности.

Програми с великденска насоченост, интересни факти и видеа по отделните учебни предмети, консултации с учители,педагогически съветници и психолози, припомняне на хигиенните мерки против разпространението на COVID-19. Подобни неща ще ангажират учениците по време на облекченото дистанционно обучение, в рамките на което е желателно те да останат по домовете си:

„Нещата са по-скоро не толкова за наваксване на пропуснатото, колкото за преодоляване на опасности, които биха се случили, ако децата са свободни и тръгнат да се разхождат“, коментира председателят на УС на Съюза на работодателите в системата на Народната просвета в България и директор на 119 училище в София Диян Стаматов.

По време на облекчения период на обучението няма да се пишат оценки и няма да се преподават нови материали. От понеделник до четвъртък учебните заведения ще имат количество пропуснат учебен материал за наваксване: „При някои от тях, най-вероятно има сериозно изоставане. В столицата не е така, пропускът не е толкова съществен“, посочи Диян Стаматов.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви