Българска федерация по борба организира онлайн треньорски курс. Дистанционното обучение се налага след въведеното извънредно положение в страната заради короновируса. По време на карантината федерацията ще даде възможност за получаване на сертификат за ниво1 на Световната федерация по борба (UWW). Лектор на курса ще бъде Георги Средков, преподавател към UWW.

Онлайн обучението ще стартира на 16-ти април, четвъртък, съобщиха от родната централа по борба.

В писмото до всички клубове се казва: „Уважаеми треньори, поради създалата се ситуация с обявеното извънредно положение в страната и невъзможността да се провеждат тренировъчни занятия, Българската федерация по борба ви предлага онлайн UWW треньорски курс, ниво 1.

Курсът ще се проведе по интерактивен метод през приложението Discord. Тоест, по зададените теми, всеки ще може да изкаже своето мнение и така да се чуят различни позиции.

Участниците ще получат сертификат от UWW за завършен курс при спазване на следните изисквания: Пълно присъствие на онлайн курса и последвалите практически занятия; Оценяване на придобитите знания на практическия курс.

Темите на курса са: Представяне на обучителната треньорска структура на Световната федерация по борба (UWW); Оценка на риска и неговото предотвратяване; Позитивен педагогически модел за преподаване; Треньорски подход при показване на хватки, разделени на отделни стъпки; Акробатични движения и развиващи спортните качества игри; Треньорски умения.”

Повече подробности може да намерите на сайта на БФБорба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви