Вече е известно, че всички анимационни класики на „Дисни“ ще се сдобият с игрални версии. Следваща в дългия списък е „Робин Худ“. Анимацията от 1973 г. разказва за приключенията на Робин Худ, верния му приятел Малкия Джон и тяхната весела дружина от Нотингам, които се опитват да надхитрят алчния принц Джон, като всички герои са животни.

Карлос Лопес Естрада, нашумял с възхваляваната от критиците криминална драма „Blindspotting“, е избран за режисьор на игралата версия, която ще е издържана в стила на „Цар Лъв“. Точно като оригинала, тя ще е мюзикъл и всички герои ще са животни, начело с лисугера Робин Худ. Сценарист ще бъде Кари Гранлунд („Лейди и Скитника“), а новият филм ще има премиера по „Дисни+“.

След огромния успех през миналата година на игралните римейки на „Дъмбо“, „Аладин“ и особено „Цар Лъв“, „Дисни“ се заеха трескаво да подготвят нови версии на още свои обичани анимации. Скоро очакваме премиерата на „Мулан“, а след нея предстоят още „Лило и Стич“, „Малката русалка“, а Робърт Земекис ще бъде режисьор на отдавна подготвяната версия на „Пинокио“.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви