Априлският брой на италианския Vogue ще бъде пуснат на пазара на 10 април, но корицата му е доста по-различна от обикновено. Списанието ще се появи с напълно бяла първа страница, а причината е пандемията от коронавируса. Италия е най-засегнатата държава в Европа и една от първите, които наложиха пълна карантина на хората.

Жителите там нямат право да излизат от домовете си без основателна причина, а всички търговски обекти без аптеки, хранителни магазини и дрогерии са затворени. Социалната изолация продължава вече почти месец и правителството се надява тя скоро да даде резултат и заразата да премине своя пик.

Новият брой на Vogue също е повлиян от пандемията и затова излиза с напълно бяла корица. Главният редактор Емануеле Фернети сподели в Instagram, че идеята за месец април е била съвсем различна, но COVID-19 е променил плановете.

„Да говорим за нещо друго, когато загиват хора, лекари и медицински сестри рискуват живота си и светът се променя завинаги, не е в ДНК-то на Vogue“, пише Фернети.

Той добавя, че бялата корица представлява прераждане и отдава респект на всички медици, които работят ден и нощ, за да спрат заразата и да спасят колкото се може повече човешки животи. Главният редактор се надява празната страница да е символ и на новото начало.

Това е първият път в историята на Vogue, когато списанието излиза с празна корица.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three − 3 =