С избора на Classic Blue за 2020 г.

Pantone и други международни институти, които изследват тенденциите при цветовите схеми в модата, графичния, продуктовия и интериорния дизайн, показаха, че в света се наблюдава появата и на други интересни и по-малко прогнозирани цветове.

Това, което е сигурно, е, че вървим към времена на по-наситени и смели цветове след поредица от години, когато пастелите и неутралните нюанси бяха главен герой в дизайна.

Синьото е просто навсякъде днес в интериора: сини дизайнерски дамаски на мебелите, сини интериори, синя боя по стените, син текстил.

Classic Blue е много елегантен цвят. Придава на пространството усещане за изтънченост и лукс. Това е доста тъмен, привличащ вниманието нюанс, който трябва да се използва умерено. Най-смелите решения, естествено, са две – да го направим като акцентен цвят на стената в определено помещение или да купим диван с дамаска в този цвят. По-умерената и предпочитана от мнозина идея е той да влезе по-незабележимо в интериора под формата на малки аксесоари или акцентни текстили. В случая „малкото е повече“ е добър старт в опита да поканим в дома си Classic Blue. Декорации, включващи класическо синьо, като произведения на изкуството, флорални аранжировки, наметала или декоративни възглавнички, малко осветително тяло, малка масичка, кош за дрехи са подходящото решение, което няма да доминира пространството.

eva.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви