Почти по целия свят кината са вече затворени. Единственият шанс да гледате филми извън дома си са автокината, които са все по-модерни напоследък. Специално в САЩ интересът към тях напоследък се възражда.

Общо 14 кина в момента работят и 13 от тях са такива, в които може да отидете със своя автомобил. Официално боксофис класацията е временно замразена, но все пак тези кина са някакъв критерий за това кои са най-гледаните филми в тези времена на криза и социална изолация.

За изминалия уикенд най-много приходи, макар и нищожни на фона на резултатите в подобни класации досега, има „Невидимия“ – 36 600 долара. След него се нареждат „Ловът“ с 36 000 и „Напред“ с 22 700. Важно уточнение е, че и трите филма вече са достъпни за стриймване. Явно засега това е другият вариант за гледане на нови филми.

Този уикенд предстои премиерата на „Тролчета: Турнето“. Това ще бъде първият филм, който ще излезе по малкото работещи кина, заедно с възможността за стриймване. Universal предлагат услугата за 48 часа, като цената за това ще е 19,99 долара.

Все пак надеждите са повече кина да бъдат отворени в началото на лятото. Първите големи премиери ще са анимацията „За душата“ (19 юни) и дългоочакваният нов филм на Кристофър Нолън „Тенет“ (17 юли).

синефиш.бг

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви