Разминаването между обявените днес от здравното министерство 25 регистрирани случаи с COVID-19 в Бургас, е заради доказан вирусоносител на човек с бургаска регистрация по лична карта, но изследван и доказан в софийска лаборатория, съобщиха от Община Бургас. Затова в бургаската справка и в момента продължават да фигурират 24 души.

От общината отново припомнят алгоритъма: пациент сигнализира личен лекар – личен лекар преценява дали има симптоматика – ако има такава, осигурява консултация с инфекционист или с РЗИ, които вземат решение дали е необходим ПиСиАр тест за пациента. При такова становище от инфекционист или РЗИ тестовете са безплатни. В случай, когато личен лекар не съгласува действията си с инфекционист или РЗИ, алгоритъмът се нарушава.

Готови са резултатите за стоте ПиСиАр проби, взети от целия екип на бургаската Спешна помощ преди няколко дни, всички са отрицателни.

1417 са поставените под карантина в областта, от тях 600 в община Бургас. 9 акта са съставени от вчера до днес за нарушаване заповедта на министъра за разходка на неразрешени места. На прокуратурата са предадени нови двама нарушители на карантината.

Състоянието на пациентите, настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ е добро. Днес на един от тях ще бъде взета първа проба и при два отрицателни резултата ще бъде изписан в следващите няколко дни.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви