Доналд Тръмп отправи заплаха към Световната здравна организация, че ще спре американското финансиране заради ситуацията с коронавируса, съобщи БНР. В своя Туитър американският президент написа, че Организацията е „оплескала нещата“ заради пристрастие към Китай.

Той обвинява организацията, че му е препоръчала да остави границите на САЩ отворени за граждани на азиатската страна, от която тръгна заболяването. В Съединените щати болните от COVID-19 са вече над 400 000.

Американският министър на отбраната Марк Еспър съобщи, че изпълняващият длъжността министър на военноморските сили на САЩ Томас Модли е подал оставка и той е приел с одобрението на президента Доналд Тръмп, предаде „Ройтерс“. Еспър допълни, че е назначил за и.д. министър на ВМС заместник-министърът на сухопътните сили Джим Макферсън.

Томас Модли получи остри критики за реакцията си на кризата, възникнала, след като на ядрения самолетоносач „Теодор Рузвелт“ беше установена зараза с коронавируса. Тогава Модли уволни командира на кораба капитан Брет Крозиър, защото разпратил имейл за спешна помощ за справяне с избухналата на самолетоносача зараза от коронавирус.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

15 + six =