sdr

По откритата във връзка с коронавирус дарителска сметка само за дни са постъпили близо 7 000 лв. Част от средствата са оползотворени за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост, с които се подпомагат най-нуждаещите се и засегнати от кризата COVID-19 в цялата община. Хранителните пакети съдържат брашно, олио, ориз, леща, скумрия консерва, макарони и брошура с важна информация относно опазване на здравето и горещи телефони, свързани с коронавирус.

sdr

С цел помощта да стигне възможно най-бързо до нуждаещите се, представители на Общинска администрация, кметствата по населени места и доброволци ще доставят пакетите по домовете. Днес жителите в с.Равадиново получиха пакетите от кметът Тихомир Янакиев, зам.-кметът Тодор Дамянов, кметът на селото – Иван Пазвантов и общинският съветник Димитринка Господинова.

Желаещите да получат хранителен пакет могат да подават заявления в Центъра за административно и информационно обслужване /фронт-офис/ на Община Созопол или в кметствата по населени места, както и на е-mail: obshtina@sozopol.bg и чрез лицензиран пощенски оператор.

Всяко домакинство може да получи по един пакет хранителни продукти, като изискванията са лицата да са с адресна регистрация по постоянен или настоящ адрес на територията на община Созопол и да отговарят на поне един от посочените в декларацията критерии.

Заявление-декларация може да изтеглите от сайта на Община Созопол – www.sozopol.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви