Стилиян Петров не отхвърля възможността да се кандидатира за председател на БФС.

Рекордьорът по мачове за националния ни отбор призна, че все повече обмисля тази възможност. Монтанчанинът постоянно е канен да се бори за поста, който есента беше овакантен от Боби Михайлов, и сега временен шеф е Михаил Касабов. Изборният конгрес е насрочен за началото на юни, но по всичко изглежда, че ще бъде отложен заради пандемията.

„Радвам се, че моето име са спряга за този пост. Но да не забравяме, че аз съм извън България вече 20 години, което е и добре и не много. Защото бъдещият президент трябва да бъде със силен екип. Това при мен е голям проблем. Да, анализирал съм, гледал съм, искам да погледна сериозно на нещата, дали има шанс за промяна, дали може да се промени нещо, дали хората искат тази промяна.

Мисля, че има доста по-силни кандидати от мен, но ако и моето име е замесено, оглеждам нещата, оценявам ги и може би след няколко месеца, когато се реши за конгреса, ще обявя и финалното си решение“, обяви в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ Петров.

„Опитвам се да ги стягам синовете, особено в тази ситуация, да им въведа режим на тренировки. Имат задачи, които трябва да изпълняват вкъщи. Всеки трябва да поеме своите отговорности у дома. Опитват се да хитруват, но не успяват. Минал съм по същия път. По-строг съм като треньор. Като родител съпругата ми е по-строга, аз съм по-мек, което сигурно е грешното. Но все пак са две момчета. Ако бяха две момичета, сигурно щеше да е по-различно. Те не приемат добре ситуацията. Не обичат да тренират с мен, защото съм по-строг. От старата школа съм, опитвам се да балансирам нещата. Моите изисквания са по-високи от изискванията на техните треньори, но може би това ще им помогне в живота, ако решат да станат спортисти, а и занапред“, допълни Стенли.

След това той сподели за живота си по време на борбата с левкемията и как още от тогава е свикнал да бъде в изолация.

„В трудните ситуации най-важни са подкрепата, вярата и търпението. Живеем в 21 век и изолацията е нещо ново в живота на един човек. При мен изолацията продължи година и 3 месеца. Беше много дълъг период с изолиране от всички други. Тогава до мен беше единствено моята съпруга. Дори в определени моменти и децата ми нямаха право да влизат при мен, което правеше нещата още по-трудни. Това, през което преминаваме в момента, всички като мен, които са минали през трудни моменти, знаят колко е важна тази изолация за да предпазим себе си и другите“, каза още Стенли.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви