Националният оперативен щаб /НОЩ/ започна днес черната статитистика необичайно – с поздрав към здравните работници, които отбелязват професионалния си празник. Шефът на щаба заяви, че вече ще работят без заплати.

24 са новите случаи на коронавирус, в болници са настанени 16. Изследвани са близо 300 души.

Общо заразените са 565, което е скок за денонощие от 4.5%. По региони статистиката сочи:София – 15 случая, Враца – 1, Варна – 1, Пазарджик – жена, Пловдив – мъж,  Русе – жена,  Стара Загора – мъж, Сливен – мъж, Хасково – брат и сестра на 33  и 34 години.

Мъжете с коронавирус са 320, а жените – 245.  Най-младият пациент остава детето на 1 година от Добрич, а най-възрастният е 90-год. мъж.

Починалите към момента са 22, като средната им възраст е 66.5 години.

 

Има трима нови излекувани, а общо излекуваните са 46. Над 15% са заразените медицински лица, като само спешните са 8 души.

201 души са в болница, от тях 26 са интензивни

 

В отговор на въпрос ген. Мутафчийски потвърди, че в Бургас има недостиг на тестове, като по думите му в наличност има само 100 броя. Очакват се нови, а времето за доставка обикновено е 2-3 седмици. Всяко изследване ще се заплаща по 60 лв., снабдяването с тестове става с доставчици.

По отношение на пациента от Несебър, заразен в Банско, той е заявил, че не е имал признаци там, а когато се прибрал се самоизолирал и не е имал контакт със свои близки.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви