Общинските съветници от „Средна европейска класа“ Константин Бачийски, Христина Секлемова, Красимир Калудов се присъединиха към кампанията за кръводаряване в Бургас.

От местния Център по трансфузионна хематология наскоро изпратиха зов за помощ към бургазлии, тъй като резервите в местната кръвната банка вече са достигнали критичен минимум заради намаления брой кръводарители по време на епидемията от „коронавирус“

Съветниците от ПП „Средна европейска класа“ се обърнаха с призив към своите съграждани, приятели и съмишленици също да се включат в акцията по кръводаряване, за да помогнат по този начин на нуждаещите се от кръвопреливане.

Не сме се колебали нито за миг и отговорихме на апела да се включим в кампанията по кръводаряване. Това е най-малкото, което можем да направим за хората от Бургас, а резултатът от такива акции е спасяването на животи– коментираха Бачийски и колегите му.

На последната сесия през март цялата група подкрепи единодушно създаването на общински фонд с финансов ресурс от 300 000 лв., чрез който да бъдат подкрепени хората в нужда по време на епидемията от „коронавирус“ в Бургас.
Всеки желаещ да вземе участие в акцията по кръводаряване може да потърси необходимата информация на телефоните в Центъра по Трансфузионна хематология:

0879-35-77-74 – дежурен лекар
0879-35-77-45 – д-р Тодор Бояджиев, началник на отделението
0879-35-80-04 – д-р Чалъкова
0879-35-77-46 – ст.лаборант

В Центъра по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас можете да дарите кръв всеки работен ден от 7.30 до 14 ч.

Има и екип на разположение до 18 ч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви