Кралица Елизабет II призова британците да покажат същата дисциплина и решителност, която Великобритания е показала по време на Втората световна война в опит да утеши нацията по време на борбата с коронавируса, съобщава Bloomberg.

В рядко телевизионно обръщение 93-годишната кралица подчерта, че жертвите, които се правят заради наложената социална изолация ще си струват, като добави, че семействата и приятелите ще се съберат отново, след като кризата премине.

„Надявам се през идните години всеки да може да се гордее с начина, по който е отговорили на това предизвикателство“, каза още кралица Елизабет II.

Кралицата благодари на работещите в Националната здравна служба и други ключови служители, които са на първа линия в борбата с пандемията.

Освен годишното си обръщение за Коледа, кралицата рядко прави подобни публични изказвания.

Тя припомни първото си обръщение към народа през 1940 г. като тийнейджър, израствайки през Втората световна война, заедно със сестра си Маргарет.

„Ние, като деца, говорихме от тук в Уиндзор, обърнахме се към деца, които бяха евакуирани от домовете си и изпратени далеч за собствена безопасност. Днес за пореден път мнозина ще изпитат болезнено чувство на раздяла с любимите си хора. Но сега, както тогава, ние знаем, че това е правилното нещо“.

Речта беше записана в замъка Уиндзор от само един оператор, който е носел лични предпазни средства и е поддържал безопасно разстояние от монарха. В своето послание кралицата заяви, че самоизолацията ще бъде трудна за мнозина, но и, че тя дава на хората шанс да забавят темпото, да разсъждават върху живота или да се молят.

bloombergtv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви