dig

17-годишният ученик, който даде положителна проба за COVID-19, е син на пациента от Карнобат. Това каза директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров след края на днешното заседание на Общинския кризисен щаб. 9 души са контактните му, сред които и 7 свои съученици.

На тях им наложена 14-дневна карантина, а на самият младеж 28 дни. Ученикът е проявил клиника вчера, като след това е бил преглед от инфекционист.

Относно пациентът от Несебър – той си направил тест веднага, след като се е прибрал от Банско. Бил е контактен с брат си и жена си.

Изпълнителният директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски допълни, че в Инфекциозното отделение на болницата има 4 пациента – една жена и трима мъже.

Жената е в добро състояние, лабораторните й изследвания са добре и следват двете проби, които очакваме да са отрицателни и да я изпишем. Единият от мъжете също е в много добро състояние. Мъжът от село Манолич беше в лошо състояние, започнахме лечение с други лекарства и състоянието му се подобрява. Последният пациент не се подобрява, но е в стабилно състояние. Има дихателна недостатъчност, но не е тежка. Не е интубиран и е кислородотерапия. Нямаме нови лица със съмнение за коронавирус в болницата„, сподели д-р Миразчийски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви