За нов случай на COVID-19 в Бургас съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. Става въпрос за момче на 17 години. Общо за Бургаска област заразените с коронавирус са 24.

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24. 13 – в София, в Бургас – момче на 17 години, Стара Загора – 3, Перник – 2, Сливен – 2, Русе – мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив – 1, Кърджали – 1, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Мъжете са 57% от болните, жените са 43 % от случаите. Средната възраст на заразените е 46,5 години. За вчера починалите са четирима.

За един мъж в „Пирогов“ не е било съобщено вчера, тъй като пробата му е излязла късно снощи. Общо 17 са починалите, средната им възраст е 65 години. 9 са откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран. В армията има 2 случая, единият е по-тежък, другият е в Румъния.

Имахме двама съмнителни, които върнахме от мисия в Косово, които не се потвърдиха като положителни, съобщи проф. Мутафчийски. От медицинския персонал са 23 заразени.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви