Вътрешните първенства не могат да бъдат подновени по-късно от месец юли. Шампионската лига и Лига Европа трябва да приключат до 3 август. Това призна президентът на Европейската футболна централа Александър Чеферин в интервю за ZDF.

Може да се играе в досегашната система или да заложим на елиминации в един мач с жребий за домакинство. Или двубоят да се проведе на неутрален терен. Засега е само теоретично, че може да се играе финална осмица или четворка, поясни още Чеферин.

„И Шампионската лига, и Лига Европа трябва да приключат до 3 август. Ситуацията е безпрецедентна, затова е необходимо да сме гъвкави. Ако кризата приключи по-рано от очакваното, съответно и мачовете ще започнат по-рано”, обясни шефът на УЕФА.

„Единственото грешно решение би било да се играе по начин, който излага на опасност здравето на играчите, феновете и съдиите. Но ако е безопасно, не виждам проблем. Спортът носи енергия, имаме нужда от него. Хората са нервни и тревожни. Футболът е сериозна индустрия, има значение за хората, въпреки че в момента суперзвездите са лекарите и медицинските сестри“, добави Чеферин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви