Два нови случая на коронавирус са регистрирани в Бургаско. Това са 33-год. бургазлийка и 34-год. несебърлия.

Мъжът се е върнал на първи април от Банско, уточни на редовния брифинг ген. Мутафчийски. За жената не бяха дадени подробности.

Мутафчийски добави, че в Бургас, въпреки че повечето случаи са привнесени от други области, нещата вече се стабилизират. На РЗИ е поставена задача да проучи последният новозаразен несебърлия, завърнал се на първи април от Банско, дали е имал симптоми, докато е бил там и дали е бил преглеждан.

По този начин в Бургаска област случаите вече станаха 23

Вече и Враца попада сред заразените области с един случай. През изминалите 24 часа са регистрирани 8 случая в София, два в Пазарджик, жена във Варна, по един мъж във Враца, Видин, Кюстендил, Ловеч, Сливен и Стара Загора.

За съжаление сред новозаразените е й бебе от Добрич на една година, което има и странично заболяване – ларингит. И двамата родители на детето също са с доказана диагноза коронавирус.

Общо 498 вече са новорегистрираните случаи. Новите слручаи от денонощието са 34, от които 22-ма мъже и 12 жени. Лекарите вече са 23-ма. Средната възраст на заразените и 44 години. 173 от случаите са в болница, от тях 20 са интензивни.

Вчера починаха двама възрастни мъж и жена.

По обяд от кризисния щаб в Бургас обявиха, че новите два случая на заразени са на несебърлия и корнаботлийка, а не бургазлийка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви